Stari most iz vazduha: Turisti i tokom zime uživaju u lepotama čuvenog mosta

Stari most je glavna atrakcija grada na jugu BiH koji privlači pažnju i velikog broja fotografa iz svih delova sveta. Svi žele da na svoj način zabeleže lepotu čuvenog mosta preko reke Neretve u Mostaru

Stari most iz vazduha: Turisti i tokom zime uživaju u lepotama čuvenog mosta

Veliki broj turista tokom cele godine posećuje Mostar, prvenstveno zbog Starog mosta sagrađenog između 1557. i 1566. godine, dela osmanlijskog graditelja Hajrudina, javlja Anadolu Agency (AA).

Stari most je glavna atrakcija grada na jugu BiH koji privlači pažnju i velikog broja fotografa iz svih delova sveta. Svi žele da na svoj način zabeleže lepotu čuvenog mosta preko reke Neretve u Mostaru.

Stari most je srušen tokom Rata u Bosni i Hercegovini, 1993. godine, a obnovljen nakon rata i ponovno otvoren za javnost 23. jula 2004. godine. Jula 2005. godine, Most je uvršten na listu UNESCO-vih zaštićenih spomenika kulture.

Unatoč lošim vremenskim prilikama i niskim temperaturama, turisti ni tokom zime ne prestaju dolaziti i uživati u lepotama Mostara. Fotografije iz vazduha napravio je ovih dana i fotoreporter AA. 

 Povezane vesti