Muftija tuzlanski: Ramazan je najlepši vrt ljudskih vrlina

Vahid efendija Fazlović je danas pročitao ramazansku poruku

Muftija tuzlanski: Ramazan je najlepši vrt ljudskih vrlina

Vahid efendija Fazlović, muftija tuzlanski, je tokom današnjeg čitanja čestitke povodom nastupajućeg ramazana vernike pozvao da svoju veru učvrste i da u njoj pronađu zadovoljstvo i smiraj.

"Pripremali smo se da u ovom mesecu doživimo puninu naše vere i da je na delu svakodnevno pokažemo, jer naša je vera utemeljena na bogobojaznosti i dobročinstvu. Bogobojaznost (takvaluk) i dobročinstvo (birr) čine nas bližim Gospodaru svetova i ljudima", naveo je muftija Fazlović. 

On je podsetio da je Uzvišeni Allah dž.š. u svojoj Knjizi kazao da voli dobročinitelje i da neće dopustiti da im nagrada propadne.

"Ramazan je najlepši vrt ljudskih vrlina kojima ćemo istinski težiti u danima posta. Ibadet posta će nas najbolje potaknuti da više i iskrenije razmišljamo o drugim ljudima i njihovim potrebama. Braćo i sestre, otvorimo širom vrata naših domova ramazanu i prihvatimo ga s velikom verničkom radošću. Neka nas post i drugi ibadeti ojačaju u našoj istrajnosti da bdijemo nad vrednostima naših porodica, džemata i naše domovine. Neka naši iftari budu izraz toplog i iskrenog odnosa s drugima i nemojmo zaboraviti siromašne, bolesne i sve one koji će se najviše obradovati lepoj reči i plemenitom delu", poručio je muftija tuzlanski.Povezane vesti