Turska fondacija Diyanet podelila pakete s hranom u Ahmićima

Turska fondacija Diyanet (TDV) je povodom meseca ramazana podelila pakete s hranom u selu Ahmići u kojem se u aprilu 1993. godine desio masakr nad bošnjačkim civilima, koji je iza sebe ostavio 116 ubijenih stanovnika sela.

ahmici ramazan paketleri 2.jpg
ahmici ramazan paketleri.jpg
ahmici ramazan paketleri 1.jpg

Turska fondacija Diyanet (TDV) je povodom meseca ramazana podelila pakete s hranom u selu Ahmići u kojem se u aprilu 1993. godine desio masakr nad bošnjačkim civilima, koji je iza sebe ostavio 116 ubijenih stanovnika sela.

Predstavnici TDV-a su posetili selo i tom prilikom porodicama žrtava i socijalno ugroženim osobama podelili pakete s hranom.

Predsednik Turske fondacije Diyanet (TDV) Savaš Polat je istakao da povodom ramazana organizuju podelu paketa s hranom diljem sveta, uključujući i BiH i Ahmiće.

"Za nas je važno da smo ovu aktivnosti održali i ovdje. TDV uvek pruža ruku pomoći onima kojima je potrebna", rekao je Polat.

Istakao je da je Turska fondacija Diyanet slične aktivnosti podele paketa s hranom i organiziranja iftara održala u ukupno 84 zemlje.

Napomenuo je da su tokom meseca ramazana diljem sveta podelili 90 hiljada paketa s hranom te priredili iftar za oko 250 hiljada muslimana, dok su u nekim regijama deci podelili i prigodne poklone.

Pakete s hranom u selu Ahmići je delio i turski glumac Celal Al Nebioglu, a tom prilikom je kazao da Bosna i Hercegovina ima posebno mesto kod turskog naroda.

Istakao je da je Turska uvek bila uz BiH, dodajući kako i u BiH postoji veliko zanimanje prema Turskoj i njenim stanovnicima.

"Gde god smo došli, u svakoj kući smo osetili topao doček i gostoprimstvo", rekao je Nebioglu.Povezane vesti