Uhapšen ubica bugarske novinarke

Novinarka lokalnog televizijskog kanala TVN Marinova ubijena je davljenjem u mestu Ruse na severu zemlje

Uhapšen ubica bugarske novinarke

Osoba, koja se sumnjiči za ubistvo bugarske novinarke Viktorije Marinove (30), uhapšena je u Nemačkoj.

Telo novinarke, koja je istraživala moguću korupciju u vladi, pronađeno je u nedelju. Premijer Boyko Borisov, državni tužilac Sotir Tzatzarov i ministar unutrašnjih poslova Mladen Marinov na zajedničkoj konferenciji za medije potvrdili su da se radi o 21-godišnjem Severinu Krasimirovu. 

Tužilac Tzatzarov izjavio je da se istražuju svi mogući uzroci iz profesionalnog i privatnog života Marinove te da prve indicije ukazuju na to da je napad izveden "veoma brzo".

Prema dostupnim informacijama, Marinova je ubijena tokom trčanja kraj reke. Krasimirov je bivši bokser i pre ubistva je konzumirao velike količine alkohola. 

Tzatzarov je naveo da postoji mogućnost da osoba, osumnjičena za silovanje i ubistvo novinarke, ukoliko se dokaže krivica, bude osuđena na 20 godina zatvora ili doživotnu kaznu. 

Premijer Borisov je kazao da DNK test pokazuje da je Krasimirov 100 odsto ubica Marinove. 

Krasimirov je 7. oktobra otputovao u Nemačku, gde mu živi majka. U toku su procedure za izručenje Krasimirova Bugarskoj gde će mu se suditi. 

Novinarka lokalnog televizijskog kanala TVN Marinova ubijena je davljenjem u mestu Ruse na severu zemlje, objavilo je u nedelju državno tužilaštvo Bugarske. Vodila je emisiju u kojoj je u proteklom mesecu bilo riječi o prevari sa fondovima EU.

 Povezane vesti