Strana štampa

Kratak pregled pisanja današnjih stranih medija

Strana štampa

Libanski dnevnik Al Hayat piše da Trump preti da će proglasiti vanredno stanje u SAD-a.

Dnevnik Al Quds Al Arabi prenosi da je bivši ministar Tunisa osudio kritike nekih parlamentaraca koje su uputili protiv Turske i Katara.

Isti dnevnik piše da je Zarif odgovorio na izjavu Pompeo-a: „SAD gde god dođu izazivaju haos“.

Kubanska novinska agencija Prensa Latina prenosi da će predsednik Bolivije Evo Morales u martu posetiti Ankaru. Morales će u Ankari biti primljen od strane predsednika republike R.T.Erdogan.

Argentinski dnevnik Clarín piše da je Nicolás Maduro u Argentini položio zakletvu i da će do 2025 godine vladati zemljom. Maduro je na ceremoniji kazao da su oni prava demokratija.

Španski dnevnik el Mundo prenosi da je Neymar pet puta stupio u kontakt sa rukovodstvo kluba kako bi se vratio u Barselonu.

Francuski dnevnik Le Monde piše da su SAD počele da povlače oružje iz Sirije.

Francuski dnevnik Libération prenosi da Mike Pompeo pokušava da formira „arapski NATO“ protiv Irana.

Dnevnik Le Figaro piše da je vreme da se ponovo izgradi Bengazi u Libiji.

Ruska novinska agencija TASS piše da se SAD-e i pored rasprave između Turske i SAD-a po pitanju Kurda, pripremaju na povlačenje vojske iz Sirije.

Ruska novinska agencija Ria Novosti piše da je ruski klub Khimki izgubio od Anadolu Efesa u evropskoj ligi Turkish Airlines.

Ruska novinska agencija Interfax prenosi da će Rusi u 2019 godini moći posetiti 119 zemalja bez viza.

Nemački dnevnik Die Welt piše da je povećan izvoz nemačkog oružja u Tursku i Saudijsku Arabiju.

Časopis Der Spiegel prenosi da Nemačka prosečno prihvaća svaku drugu aplikaciju za azil koju podnose državljani Turske.

Nemačka televizija ARD piše da se nemačka kancelarka Angela Merkel nalazi u zvaničnoj poseti Grčkoj.

Ekonomski časopis Handelsblatt piše da talasanja na tržištima utiču na povećanje cena zlata.

Nemački dnevnik Frankfurter Allgemeine prenosi da je kod svake druge kokoške u Nemačkoj utvrđena bakterija koja izaziva dijareju.

Bosanski internet portal piše da je u britanskom Domu lordova održana rasprava o BiH i da je utvrđeno da Srbija i Hrvatska podrivaju suverenitet BiH i da treba dati odgovor na ove aktivnosti.

Hrvatski Večernji dnevnik u vesti pod naslovom „Zbog proslave s Dodikom Del Vechio bit će razrešen dužnosti” prenosi da je ambasador Hrvatske u BiH Ivan del Vechio pozvan u Ministarstvo vanjskih poslova u Zagreb i da će biti razrešen dužnosti jer je učestvovao na neustavnom obeležavanju dana RS-a, gde je ratnom zločincu Slavko Lisici koji je bombardovao hrvatski grad Šibenik posthumno uručeno odlikovanje.

Srbijanski internet portal B92 „Turci odobrili: Nema carine, eksplodiraće izvoz iz Srbije” prenosi da je Turski parlament ratifikovao novi Sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije i Turske.Povezane vesti