Protesti zbog odluke o Jerusalimu: Na meti izraelskih snaga hitna pomoć, novinari i civili

Tokom protesta u Pojasu Gaze, zbog odluke američkog predsednika Donalda Trumpa da prizna Jerusalem za glavni grad Izraela, na meti izraelskih snaga bile su ekipe hitne pomoći, novinari i nenaoružani civili.

Protesti zbog odluke o Jerusalimu: Na meti izraelskih snaga hitna pomoć, novinari i civili

Tokom protesta u Pojasu Gaze, zbog odluke američkog predsednika Donalda Trumpa da prizna Jerusalem za glavni grad Izraela, na meti izraelskih snaga bile su ekipe hitne pomoći, novinari i nenaoružani civili, saopšteno je iz palestinskog Ministarstva zdravstva u Gazi.

"Činjenica da su izraelski vojnici svesno za metu uzimali ekipe hitne pomoći, novinare i nenaoružane civile još jedan je pokazatelj rasizma. Ovakvo stanje je otvorena pretnja po međunarodno pravo", poručio je glasnogovornik palestinskog ministarstva Esref al-Kudra.

Kudra je uputio poziv međunaronim organizacijama kao i organizacijama za zaštitu ljuskih prava da zaštite ekipe hitne pomoći i nenaoružane civile. 

Tokom najmanje šest zračnih napada izraelskih snaga na Pojas Gaze jučer i danas poginula su najmanje dva Palestinca. Još dva Palestinca poginula su na granici Gaze usljed intervencije izraelskih snaga. Povređene su na stotine osoba.Povezane vesti