U Istanbulu održani protesti protiv Trumpove odluke o Jerusalemu

Na ulicama Istanbula su u sredu naveče održani protesti protiv odluke američkog predsednika Donalda Trumpa kojom je Jerusalem zvanično priznao kao glavni grad Izraela

U Istanbulu održani protesti protiv Trumpove odluke o Jerusalemu

Na ulicama Istanbula su u sredu naveče održani protesti protiv odluke američkog predsednika Donalda Trumpa kojom je Jerusalim zvanično priznao kao glavni grad Izraela.

Ispred zgrade Generalnog konzulata SAD-a u Istanbulu okupilo se na stotine demonstranata.

Okupljeni su uzvikivali slogane kao što su "Ne evropsko, nego islamsko jedinstvo", "Ubico SAD gubi se s Bliskog istoka" i "Trumpe ne testiraj naše strpljenje".

Ali Ugur Bulut, jedan od organizatora protesta, kazao je novinarima kako se nastavlja američka i izraelska politika okupacije.

Osim u Istanbulu, protesti protiv Trumpove odluke su održani i u drugim turskim gradovima, uključujući Ankaru i Antaliju.

Takođe, i na ulicama Pojasa Gaze održavaju se protesti protiv odluke američkog predsednika Donalda Trumpa kojom je Jerusalim zvanično priznao kao glavni grad Izraela.

Na poziv Hamasa na severu Pojasa Gaze održavaju su protesti na kojima okupljeni nose zastave Palestine kao i transparente u znak podrške Jerusalimu.

Podsjetimo, Trump je izjavio kako je došlo vreme da Jerusalem zvanično bude priznat kao glavni grad Izraela. Istakao je i kako je već naložio američkog administraciji da započne s pripremama kako bi ambasada SAD-a bila premeštena u Jerusalim.Povezane vesti