Erdogan: Trumpova odluka o Jerusalemu za nas je nevažeća

"Izjava Trumpa za nas je svakako nevažeća. To nema nikakvu vrednost. Nama ne predstavlja ništa to što ste vi Jerusalem priznali kao glavni grad i što će te tamo premestiti vašu ambasadu. To je za nas nevažeće", poručio je Erdogan.

Erdogan: Trumpova odluka o Jerusalemu za nas je nevažeća

Predsednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako Jerusalem neće biti prepušten na milost i nemilost zemlji koja je ubica dece.

"Jerusalem je svetlost naših očiju. Jerusalem nećemo prepustiti na milost i nemilost zemlji koja je ubica dece. Jerusalem nećemo prepustiti na savest države koja nema nikakvu vrednosti i ništa izuzev okupiranja i pljačkanja Jerusalema. Nastavićemo našu odlučnu borbu u skladu s pravom i demokratijom", rekao je turski predsednik Erdogan. 

Predsednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas kako odluka predsednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donalda Trumpa, o priznanju Jerusalima kao glavnog grada Izraela, za Tursku nema nikakvu vrednost, te da je ona za njegovu zemlju nevažeća.

"Izjava Trumpa za nas je svakako nevažeća. To nema nikakvu vrednost. Nama ne predstavlja ništa to što ste vi Jerusalem priznali kao glavni grad i što će te tamo premestiti vašu ambasadu. To je za nas nevažeće", poručio je Erdogan.Povezane vesti