Najveća zaplena u istoriji Turske: Policija pronašla tonu i 271 kilogram heroina

Jučer smo zaplenili najveću pošiljku u istoriji. Naše policijske ekipe su u gradu Erzincanu zaplenile tonu i 271 kilogram heroina koji je bio skriven u kamionu, kazao je ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu

Najveća zaplena u istoriji Turske: Policija pronašla tonu i 271 kilogram heroina

Ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu izjavio je kako su pripadnici turske policije juče zaplenili najveću količinu narkotika u istoriji zemlje, a reč je o toni i 271 kilogramu heroina, javlja Anadolu Agency (AA). 

Sojlu se u Antaliji obratio na međunarodnoj konferenciji o borbi protiv krijumčarenja drogom, koju je ogranizovao Kabinet policijske akademije Turske. Sojlu je istakao kako njegova zemlja vodi ozbiljnu i odlučnu borbu na tom planu. 

Ministar je kazao kako je samo u 2018. godini sprovedeno 134.088 operacija. 

"U pomenutom periodu zaplenili smo oko 80 tona marihuane, 10,6 miliona tableta captagon, 7,8 miliona ekstazija. Tokom godine zaplenili smo 15,9 tona heroina", rekao je Sojlu, te dodao: 

"Juče smo zaplenili najveću pošiljku u istoriji. Naše policijske ekipe su u gradu Erzincanu zaplenile tonu i 271 kilogram heroina koji je bio skriven u kamionu. Ova količina nije deo pomenute cifre za 2018. godinu." 

 

 Povezane vesti