Turska štampa

Pregled turske štampe

Turska štampa

List Sabah u vesti pod naslovom ¨Premijer Yildirim: Ovoga puta ste naišli na čvrst kamen¨ prenosi da je premijer Yildirim, obraćajući se narodu u Erzurumu uputio reakciju na pomoć koju SAD pruža terorističkoj organizaciji YPG sledećim rečima:

¨Ovoga puta neće biti tako lako; naišli ste na čvrst kamen¨.

List Vatan u vesti pod naslovom ¨Generalni sekretar NATO-a dao izjavu u vezi Turske¨ prenosi da je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg u vezi operacije ¨Maslinova grana¨ koju Turske oružane snage vode u sirijskoj regiji Afrin izjavio:

¨Sigurnosne strepnje Turske su opravdane. Nijedna NATO članica nije podležna terorističkim napadima koliko Turska. Turska poseduje pravo da reši sigurnosne strepnje¨.

List Haber Turk u vesti pod naslovom ¨Šimšek: Do juna će biti spremne uredbe u vezi deviznog zaduženja velikih kompanija¨ prenosi da je dopremijer Mehmet Šimšek izjavio da će se do juna okončati uredba koja obuhvata devizno zaduženje velikih kompanija.

List Star u vesti pod naslovom ¨Turski biznismeni u Sudanu formiraju turistički grad¨ prenosi da je narodni poslanik Stranke pravde i razvoja (AK Parti) iz Denizlija Šahin Tan izjavio da će turski biznismeni u sudanskoj pokrajini pored Crvenog mora formirati turistički grad. Nakon razgovora sa guvernerom pokrajine Crveno more odlučeno je da se u regiji Port Sudan formira turistički grad u kojem će živeti 10 hiljada ljudi. Ovo će biti prvi grad te vrste u Sudanu. Biće izgrađen na moderan način i prezentovaće ovu zemlju celom svetu. Biće ovo investicija vredna 250 miliona dolara.

List Hurriyet u vesti pod naslovom ¨Nema krize¨ prenosi da su rezervacije za letnji godišnji odmor iz Nemačke u Turskoj od nove godine povećane za 50% u odnosu na isti period prethodne godine. Huseyin Gazi Cošan, savetnik za turizam u Berlinu je izjavio da se očekuje veliko povećanje broja turista i da se Turska opet vratila na nemačko tržište.

 

 Povezane vesti