Turska štampa

U tekstu možete pročitati najnovije vesti iz turske štampe.

Turska štampa

Predsjednik TurskeRecep Tayyip Erdogan je preko svog Twitera izjavio da su  ruke Netanjahua pune krvlju Palestinaca,  i da njegovo optuživanje Turske ne može to sakriti istinu.

Dodao je da je Netanyahu, kako je naveo, premijer rasističke države.

"Netanyahu je premijer države aparthejda, rasističke države, koji više od 60 godina krši rezolucije UN-a tako što pod okupacijom drži teritorij bespomoćnog naroda. Na rukama Netanyahua je krv Palestinaca i to ne može sakriti napadajući Tursku. Ukoliko želite lekciju iz humanizma, pročitajte deset zapovijedi", poručio je Erdogan.

 

List Star je prenio da se predsednik Arapskog vijeća i bivši predsjednik Tunisa Munfis Mazruki zahvalio predsjedniku Erdoganu i turskom narodu na stavu u vezi Palestine, i preporučio vladama arapskih zemalja da Tursku uzmu kao primjer u vezi Palestine.

 

 

List Vatan je prenio da je ruska turistička agencija „Rosturizam“ objavila da su ruski turisti u maju mjesecu Tursku izabrali kao najomiljeniju destinaciju, i da je sa 52 procenta, Turska  zemlja koja je primila najviše ruskih turista na svijetu.

 

 

List Haber Turk je objavio da je jedan od najvećih kruzer brodova na svijetu „ Azamara Journey“ stigao do luke Ege Port u Kušadasiju, i da je nakon toga veći deo putnika ovog čuvenog broda autobusima prešao u Efes gdje su bile ispunjenje ulice ove popularne turističke destinacije.

 


Tagovi: Haber Turk , Vatan

Povezane vesti