Turska štampa

Pregled turske štampe

Turska štampa

List Yeni Šafak u vesti pod naslovom ¨Turska i SAD dogovorile troetapni plan za sirijski Manbij¨ prenosi da su radne grupe Turske i Sjedinjenih Američkih Država (SAD) postigle načelnu saglasnost o tehničkom planu rešavanja problema u sirijskoj regiji Manbij.

Načelni plan bi trebao biti realiziran u tri etape, počevši od 4. juna.

Shodno planu, u roku od mesec dana iz regije na zapadnoj obali Eufrata ka istoku bi se trebali povući teroristi YPG/PKK-a.

List Star u vesti pod naslovom ¨Erdogan: Razgovarao sam sa Elonom. Napravićemo najnajpredniju tehnologiju¨ prenosi da je je predsednik Erdogan u Istanbulu razgovarao sa osnivačem Tesle, Elonom Muskom, i da je kazao da će na domaćem automobili koristiti najnapredniju tehnologiju.

List Vatan u vesti pod naslovom ¨Dopremijer odgovoran za ekonomiju Šimšek u Londonu¨ prenosi da je dopremijer Mehmet Šimšek putem svog Twitter profila objavio da pregovori u Londonu protiču jako produktivno.

List Haber Turk u vesti pod naslovom ¨OECD otvara centar u Istanbulu¨ prenosi da će Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) otvoriti svoj centar u Istanbulu.

List Sabah u vesti pod naslovom ¨Isporučeno 7 meseci ranije¨ prenosi da je 6 bespilotnih letelica Bayraktar, nakon uspešno pređenih svih testova, 7 meseci ranije isporučeno Komandi žandarmerije koja ih je uvrstila u svoj inventar.

 Povezane vesti