Turska štampa

U tekstu možete pročitati najnovije vesti iz turske štampe.

Turska štampa

List Haber Turk je prenio izjavu turskog šefa diplomacije Mevluta Čavušoglua,  koji je dao veoma bitne izjave u vezi Menbiča.

U vijesti se ističe da je Čavušoglu kazao da je PKK/ PYD/ YPG teroristička organizacija i da se očekuje da prilikom povlačenja ovih terorističkih organizacija predaju oružje SAD koje su im prije nekoliko mjeseci predali velike količine oružja.  

 

List Hurijet je prenio da je Svjetska banka promenila očekivanja u vezi ekonomskog rasta, i kako se u vijesti prenosi, prema njihovim izvještajima, u nekim zemljama se očekuju ekonomske revizije, o očekivanja u vezi turske ekonomije  u 2018 godini bi trebalo da budu  oko 4,5 procenata, dok bi u 2019 i 2020 godini bi trebalo da se kreće oko 4 procenta.

List Sabah je prenio da je prvi brod za seizmička istraživanja pristigao u Antaliju. U vijesti se ističe da će se  brod u vlasništvu turske naftne industrije TPAO koristiti za sondažne radove kompanije.

 

 List Vatan je prenio da je najveća  turska marka, Turkis Airlines koja posjeduje ukupnu vrijednost od dvije milijarde i 42 miliona dolara.

  

List Star je prenio da je turska kopmpanija Borlease Grup“ otkupila poznato Njemačko društvo za osiguranje „Magdeburger“ .

 

 


Tagovi: Star , Vatan

Povezane vesti