Pregled štampe

Pregled turske štampe

Pregled štampe

List Yeni Šafak u vijesti pod naslovom “Reakcija Turske grčkom predsjedniku” prenosi da je Turska je kao reakciju na riječi predsjednika grčke Prokopis Pavlopoulosa na programu EU, dala sljedeću izjavu:”Ove izjave nemaju nikakav pravni osnov.”

List Hurriyet u vijesti pod naslovom:”Bozdag:FBI je započeo istragu, ali…” prenosi da je zamjenik premijera i glasnogovornik Bekir Bozdag rekao:”SAD stiti i pokušava da koristi terorističku organizaciju FETO. Njima se obraćam i kažem da ih ne mogu koristiti protiv Turske jer su oni izgubili svaku vrijednost koja bi se mogla iskoristiti. FBI je započeo istragu povodom akcija SAD ali mi želimo da započnu istragu povodom pokušaja puča u Turskoj.

List Star u vijesti pod naslovom:”Stoltenberg: Zadovoljan sam mapama puta u Mumbiču” prenosi da je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao da je zadovoljan mapama puta SAD i Turske u Mumbiču.

List Haber Turk u vijesti pod naslovom “Turska video igra ušla u prvih 10 u svijetu” prenosi da je mobilna video igra koju su napravila dva turska inžinjera za 6 dana u različitim zemljama svijeta 4 miliona puta download-ovana. Ova video igra je postala jedna od 10 najpopularnijih igara u 22 zemlje svijeta.

List Sabah u vijesti pod naslovom “Popuinjenost dostigla 100%” prenosi da hoteli u popularnim ljetovalištima egejske regije, Aydinu, Didimu i Kušadasiju dostigli 100% popunjenosti.Povezane vesti