Turska štampa

Pregled pisanja današnje turske štampe

Turska štampa

Dnevnik Hurriyet u vesti pod naslovom „Otvoren plinovod TANAP“ piše da je otvoren plinovod TANAP od strane predsednika Turske Recep Tayyip Erdogana, predsednika Azerbejdžana Ilham Aliyeva, predsednika Srbije Aleksandar Vučića, predsednika Ukrajine Petro Poroshenka, i predsednika Turske Republike Severni Kipar Mustafa Akincija.

Predsednik Erdogan je u govoru na ceremoniji rekao: „Danas smo učinili historijski korak za našu regiju i naše zemlje“.

Dnevnik Haber Turk u vesti pod naslovom „Yildirim: Nastavlja se cilj Turske za učlanjenje u EU“ prenosi da se premijer Binali Yildirim u Izmiru sastao sa premijerom Bugarske Bojko Borisovim.

Yildirim je nakon sastanka rekao da se nastavlja cilj Turske za učlanjenje u EU, ali da EU što prije mora utvrditi viziju svoje budućnosti i rešiti postojeće dileme koje poseduje.

Dnevnik Vatan u vesti pod naslovom „Šimšek: Povukli smo sve zlatne rezerve iz SAD-a“ piše da je potpredsednik vlade odgovoran za ekonomiju Mehmet Šimšek rekao da je Turska prenela sve svoje zlatne rezerve iz SAD-a.

„Sve naše zlate rezerve koje smo posedovali u SAD-a smo preneli u Tursku. Nismo ništa tamo ostavili“, rekao je Šimšek.

Dnevnik Star u vesti pod naslovom „Svetski gigant MSC od sada i u Turskoj“ prenosi da je predsednik kompanije Mediterranean Shipping Company Diego Aponte rekao da će od sada njihovi najveći teretni brodovi koji mogu da pristanu u samo nekim svjetskim lukama ploviti i za Tursku.

Dnevnik Sabah u vesti pod naslovom „Turske igrice osvajaju svet“ piše da su pored turskih serija sada i igrice turskih inženjera počele da osvajaju svet. Igrica Zula danas se aktivno koristi u preko 100 zemalja.Povezane vesti