Turska štampa

Pregled turske štampe

Turska štampa

 

List Sabah u vesti pod naslovom ¨Trump: Samo Erdogan dobro obavlja svoj posao¨ prenosi da je Ian Bremmer, novinar i predsednik savetodavne institucije Eurasia Group, izjavio da američki predsednik Donald Trump nikako ne podržava povećanje potrošnje za odbranu te da je to i pokazao na NATO samitu prošle sedmice.

¨Bio je ljut na sve. Osim na predsednika Erdogana. Okrenuvši se njemu rekao je ¨samo ti dobro radiš svoj posao¨, rekao je Bremmer.

 

List Star u vesti pod naslovom ¨Hurjet prvi put prezentovan u Velikoj Britaniji¨ prenosi da je ”Hurjet", mlazni avion turske proizvodnje namenjen za obuku, predstavljen  na ovogodišnjem međunarodnom sajmu u Farnboroughu, u okolini Londona i da je odmah privukao veliku pažnju prisutnih.

List Sabah u vesti pod naslovom ¨Strani investitori kupuju stanove u Turskoj¨ prenosi da su strani investitori u velikoj meri počeli da kupuju stanove u Turskoj. U junu je 10% prestižnih projekata prodato strancima.

List Vatan u vesti pod naslovom ¨Oboren rekord putnika na graničnom prelazu Kapikule¨ prenosi da su Turci koji žive u Evropi počeli da dolaze na odmor u Tursku i da je do sada preko graničnog prelaza Kapikule prešlo 37 hiljada 138 putnika, što je najviše do sada.

 



Povezane vesti