Turska štampa

U tekstu možete pročitati najnovije vesti iz turske štampe.

Turska štampa

List Sabah prenosi vest u vezi govora predsednika Erdogana na drugom Tursko- afričkom forumu koji je juče održan u Istanbulu. U vesti se ističe da je Erdogan istakao da je broj turskih diplomatskim predstavništava u Africi sa 10 povećan na 33, i da su afričke zemlje pružile punu podršku Turskoj u pravednoj borbi Turske na međunarodnoj diplomatskoj platformi.

Erdogan je još jednom pozvao Afričke zemlje da koriste nacionalne valute prilikom kupoprodaje.

 

List Hurijet je prenio da će Turska avio kompanija početi prodaju karata za novi aerodrom. U vesti se prenosi da će se nove karte prodavati za letove prema Izmiru, Adani, Ankari, Antaliji, Baku i Turskoj republici sjeverni Kipar.

U vijesti se ističe da će se veliki prenos obaviti 31 decembra.

 

List Vatan je prenio da će novi helikopter ATAK posjedovati izuzetne mogućnosti, i da će koristiti domaći  motor, koji će biti na nivou najboljih motora na svijetu.

Helikopter će također koristiti i domaći softver i na taj način će ovaj helikopter u potpunosti biti domaće proizvodnje.

 

List Star je prenio da je broj stranih turista u Mugli povećan za 32 procenta u odnosi na prošlu godinu . U vijesti se ističe da je broj engleskih turista bio 900 hiljada, ruskih 380, Njemačkih 168 hiljada dok je broj ukrajinskih turista prešao 132 hiljada.

 List Hurijet je prenio da će po četvrti put održava Međunarodni festival lutaka u Ankari. U vijesti se ističe da će od 12-21 oktobra biti prikazano 36 predstava, a najveće interesovanje je za predstavu „ Zadnje veče Sokrata“ i „Karađoz  „ .


Tagovi: Vatan

Povezane vesti